انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران

حرکت به سوی پیشگیری از بیماری ها

انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران

حرکت به سوی پیشگیری از بیماری ها

انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران
بایگانی

دومین کنگره پزشکی اجتماعی با محوریت:  پیشرفت و چشم­ انداز پیشگیری و کنترل  بیماری های غیرواگیر در ایران
 27 و 28 بهمن ماه سال 1397 
تهران، سالن همایش های رازی (دانشگاه علوم پزشکی ایران)


پیام دبیر علمی کنگره:سرکارخانم دکتر مرضیه نجومی 

بیماری های غیر واگیر که به عنوان بیماری های مزمن نیز شناخته می شوند؛ دوره طولانی داشته و نتیجه عوامل ژنتیک؛ فیزیولوژیک؛ محیطی و رفتاری هستند. این بیماری ها منجر به مرگ ۴۱ میلیون نفر در سال در جهان می شوند که در حدود ۷۰٪ علل مرگ را شامل می شود. این بیماری ها منجر به ۱۵ میلیون مرگ زودرس در سال شده که در حدود ۸۵٪ آن در کشورهای با درآمد کم و متوسط رخ می دهد. بیماری قلبی عروقی؛ سرطان ها؛ بیماری های تنفسی و دیابت از مهمترین و شایع ترین این دسته از بیماری ها هستند و در حدود ۸۰٪ موارد مرگ های زودرس را به خود اختصاص می دهند.

در حال حاضر در کشور؛‌ بیماری های غیر واگیر مسئول حدود ۷۶٪ از مرگ ها هستند. بر اساس گزارشی در سال ۹۴؛ بیماری های قلبی عروقی با شامل شدن ۴۴٪ از مرگ ها؛ اولین علت مرگ در کشور شناخته شدند. دومین و سومین علت مرگ به ترتیب سرطان ها وحوادث غیر عمد گزارش شده است. در حدود ۲۶ درصد افراد بالای ۱۵ سال در کشور؛ به فشارخون بالا مبتلا هستند.

در حال حاضر؛ برنامه ریزی و ادغام برنامه های پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر در نظام سلامت و ارائه خدمات سلامت و پیشگیری به همه مردم بر اساس تعیین عوامل خطر؛ تعیین اولویت های پیشگیری از این بیماری ها؛ تهیه راهنماهای ارزیابی؛ تشخیص و درمان بیماری های غیر واگیر؛ و اقدامات مداخله ای برای کاهش بروز از دسته برنامه های موجود در کشور برای کنترل و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر هستند.

 

انجام این فعالیت ها نیازمند مشارکت های درون و برون بخشی و مردم می باشد. تصویب قوانین؛ سیاستگذاری  و تصویب ایین نامه ها در جهت اجرای این برنامه ها ضروری به نظر می رسد. همچنین به نظر می رسد التزام اجرای آیین نامه ها؛ رصد؛ پایش و تداوم برنامه ها برای پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیرضروری  باشد. آنچه بیش از همیشه در چشم انداز پیشگیری از این بیماری های باید در نظر گرفته شود؛ نقش سایر سازمان ها غیر از وزارت بهداشت در سلامت مردم بوده و نحوه حمایت طلبی از آنها باید به صورت نظام مند در سرلوحه برنامه ها قرار بگیرد. مشارکت مردم در مدیریت خطر  این بیماریها و آگاه سازی آنها و سپس استفاده از کمک آنها برای کنترل؛ از اصول اساسی پیشگیری از این بیماری ها است. لازم است مردم از خطر این بیماری ها به نحو مناسب آگاه شوند تا بتوان از کمک موثر آنها در پیشگیری استفاده کرد.

 

بدون مشارکت مردم؛ همکاری های درون و بین بخشی؛ تولیت مناسب وزارت بهداشت؛ به کاری گیری افراد متخصص و آگاه جهت مدیریت و راهبری برنامه ها؛  و برنامه های حمایت طلبی و التزام اجرای آیین نامه ها نمی توان چشم انداز خوبی برای پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر در کشور داشت.

 

کنگره دو روزه پیشرفت و چشم انداز پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر در ایران که توسط انجمن پزشکی اجتماعی برگزار می گردد؛ سعی دارد اهمیت کنترل و پیشگیری از این بیماری ها را متذکر شده و از شواهد موجود استفاده کرده و برنامه های جاری و چشم انداز این بیماری ها در کشور را به سمع و نظر مخاطبین برساند.

 


پیام رئیس کنگره: جناب آقای دکتر علی پاشا میثمی 
پیشگیری از بروز بیماری ها و ارتقا سلامت آحاد انسان ها در هر جامعه رسالت نظام سلامت است، این مهم با توجه به ساختار نظام سلامت در کشور نیازمند توجه ویژه است. در این خصوص پیشگیری از بروز بیماری های فراگیر و کنترل بار این بیماری ها با توجه به شرایط کشور یک اولویت و فوریت است. متخصصین پزشکی اجتماعی در کشور که همواره دغدغه نظام سلامت جامعه را با خود همراه داشته اند، اکنون در یک اقدام فراگیر بر آن برامدند که مروری بر مهمترین بیماری های غیرواگیر با رویکرد پیشگیرانه و در جهت ارتقا دانش و انگیزه برای تمامی گروه متخصص به نظر و توجه بیشتر به پیشگیری از درمان و پس از آن داشته باشند. این اقدام مهم مادام که با همراهی سیاست گذاران در نظام سلامت و گروه های تخصصی مختلف توأم گردد، قطعاً در ارتقا سلامت جامعه و کاهش بار این گروه از بیماری ها مؤثر خواهد بود. امیدوارم که آنچه در این کنگره مورد بحث و مرور و تاکید گروه های مختلف اعم از متخصصین و برنامه ریزان قرار می گیرد در عمل و در میان توده مردم که به شدت نیازمند این مراقبت ها هستند، به کار آید.


برای ثبت نام (دریافت امتیاز بازآموزی) و رزرو غذا فرم زیر را پرکرده، مبلغ ثبت نام  ویا رزرو غذا را پرداخت نمایید و شماره پیگیری تراکنش را در فرم وارد نمایید. 
 
مبلغ ثبت نام زود هنگام تا تاریخ 30 آبان 1397 : 200.000 تومان است.
مبلغ ثبت نام  دیرهنگام تا تاریخ 30 دی 1397 : 250.000 تومان است. 
مبلغ ثبت نام در روز های کنگره 27 بهمن 1397: 350.000 تومان است. 
مبلغ رزو غذا برای هر وعده 25000 تومان می باشد. 

 
پرداخت فقط از طریق شماره شبا بانک اقتصاد نوین مربوط به انجمن: IR200550013480005627485001


محور های کنگره را در پوستر ملاحظه بفرمایید 
مهلت ارسال خلاصه مقالات تا تاریخ 20آبان می باشد
نتایج داوری مقالات تا 20 آذر از همین طریق اعلام خواهد شد
لطفا فرمت های خواسته شده در فرم ارسال مقاله را راعایت نمایید، در غیر اینصورت مقالات ارسالی شما پذیرفته نخواهند شد.
ارسال خلاصه مقاله 👉

دریافت برنامه تفصیلی کنگره 👉
حجم: 1.03 مگابایت

نتایج داوری 
دریافت فرمت پوستر 
دریافت فرمت پاورپوئینت